Blogg

Alfresco och ECM

Teman för Alfresco Share

sep 17 2013

Kategorier : Produkter och tillägg

Med släppet av 4.2.d fick vi en helt ny meny, och med den ett tema som är ”på väg mot en ljusare, modernare UI-upplevelse.” (Kevin Roast blogginlägg). Jag håller med, det är en modernare upplevelse, men jag var bara tvungen att lägga till lite färg. Har har ni fem varianter. Klicka på bilderna för full storlek.

Blue, PTSans, 13Blue, PTSans, 13

Yellow, Ubuntu, 12Yellow, Ubuntu, 12 Red, Ubuntu, 13Red, Ubuntu, 13 Purple, Monda, 11Purple, Monda, 11 Grey, Ubuntu, 13Grey, Ubuntu, 13

Okej, den sista gråa var inte så mycket färggladare, men den är inte bara svart och vit.

Men det finns en annan cool funktion med dessa teman. Du kan välja typsnitt och standardstorlek, som du kan se i bilderna ovan. För tillfället ingår tre typsnitt, PTSand, Ubuntu och Monda. Du kan använda ett eget typsnitt med hjälp av (module deployment tool).

Theme settings

Theme settings

Du gör detta genom att lägga till pseudo-typsnittsnamn i presentation.css:
font-family: 'LX Ubuntu','LX PT Sans','LX Monda', Arial, sans-serif !important;.
När du aktiverar ett typsnitt i (the module deployment tool) laddas en annan css som har definitionerna for det typsnittet, till exempel:

@font-face {
font-family: 'LX Ubuntu';
font-style: normal;
font-weight: 400;
src: local('Ubuntu'), url(Ubuntu.woff) format('woff');
}

Om du aktiverar någon av typsnittsstorlekarna kommer detta vara standardstorleken. Standard i Alfresco share är 13px och det är troligtvis det som kommer funka bäst, men Monda ser bra ut med storlek 12px. Jag är inte säker på att det är realistiskt att ha storlek 10 eller 16, men det är coolt att det går.
Det är möjligt att ha olika typsnitt och storlek för varje hemsida med (”evaluator” i module deployment tool) men eftersom typsnitt är rangordnade i css så kommer den första vinna om du aktiverar mer än en.

Temat är baserat på en version av lightTeme innan 4.2.d, så det finns vissa förbättringar jag också skulle vilja inkludera. Detta är ett pågående arbete, men jag är inte säker på när jag har tid att jobba på det mer. Men du kan hjälpa till om du vill, det finns tillgängligt här: https://github.com/loftuxab/share-theme-pack. Du är välkommen av testa, skapa en fork och förbättra.

UPPDATERING: Jag har gjort lite sammanslagningar från nuvarande lightTheme, och har också skapat binära som du kan ladda ner frånhttps://github.com/loftuxab/share-theme-pack/releases