Blogg

Alfresco och ECM

Öka tydligheten för användaren med tillägget Rättighetsetikett

jun 09 2015

Kategorier : Tillkännagivanden, Produkter och tillägg

Förra vecka så deltog jag i ett event som hölls av box (box world tour) i Stockholm. Bland demonstrationerna av box och dess funktioner så fanns en del små finesser som fångade mitt intresse. En enkel etikett som kan visa den roll den inloggade användaren har och som visas i anslutning till dokumenten. 

Det var tydligt att detta skulle öka tydligheten för användarna och ge dem förståelse för rollerna och säkerhetsmodellen inom ECM. Vi gillade idén så pass mycket att vi beslutade att bygga det för Alfresco.

Vi gjorde det, och i bildskärmsklippen kan du se vårt tillägg.

I Alfresco, så läggs etiketterna bredvid titeln i dokumentbiblioteket. Det enkla syftet är att visa den rättighetsnivå som användaren har för en mapp eller ett dokument. Varken mer eller mindre.

Den är som väntat en ganska enkel tillägg, men när du börjar använda den så undrar du snart hur du kunnat använda Alfresco utan det. Vi hoppas att du prövar att använda det och delar med dig av dina kommentarer och ger användarna en bättre användarupplevelse.

Detta tillägg kommer att vara tillgängligt med vår version av Alfresco Community edition (kommersiell support, bugg fixad).

Detta tillägg är nu tillgänglig via GitHub under AGPL Licens, men söker du en kommersiell licens och/eller support så får du gärna kontakta oss.

Enjoy!

Bhagya Silva
Software Architect
Loftux AB