Blogg

Alfresco och ECM

Introduktion av Zoomable Image viewer för Alfresco

jan 19 2015

Kategorier : Tillkännagivanden, Produkter och tillägg

Redan idag kan du visa fina högupplösta bilder i Alfresco utan fördröjning med vår nya Alfresco bildvisare.

Alfresco är utan tvekan en av världens bästa läsningar för att lagra bilder och digitalt innehåll. Faktum är att museer, vetenskapliga institutioner, arkivorganisationer, e-handelsplatser och fotografer liksom många av Loftux kunder användare Alfresco varje dag i sitt arbeta för att lagra och klassificera digitalt innehåll. 

Det mesta av de digitala tillgångarna kan visas direkt i Alfresco. När Alfresco skapar en förhandsgranskning så konverteras den digitala bilden till en mindre högupplöst bild med hjälp av ImageMagick och andra verktyg för bildbearbetning och verktyg för att skala bilder för att passa visningsytan och till tumnaglar.

Metoden ovan fungerar oftast bra. Användare är oftast nöjda med nedskalade bilder för förhandsgranskning av digital bilder. Men det kan ha sina nackdelar. Om en användare fil förhandsgranska en digital bild i sin originalupplösning behöver hen ladda ner originalbilden och använda externa verktyg för att se bilden.

Det innebär flera steg och passar inte alla situationer. Låt os titta på några av dem..

 • Bandbredd
  - Stora bilder tar lång tid att ladda ner
  - En lågupplöst bild för förhandsgranskning ger sämre användarupplevelse.
 • Rättigheter 
  - Originalbilder av högupplösta bilder delas ofta inte av rättighetsinnehavaren då det är omöjligt att säkerställa rättigheterna när bilden väl är nedladdad.
 • Extern förhandsgranskning
  - Några bildvisare för högupplösta bilder kräver stora systemresurser. 
  - Användare vill helst inte installera separata visare eller webbläsartillägg för att via en bild.
 • Delning med externa användare
  - Även om en användare vill dela en högupplöst bild med en publik webbplats via en länk så skulle det krävas att de laddar ned bilder för att se den i sin originalupplösning.
 • Rättvisa åt bilden 
  - Lågupplösta bilder ger aldrig rättvisa åt det fantastiska bilder som lagras.

Idag vill vi presentera vår lösning för dessa problem. Vi har skapat en bildvisare och en bildtransformeringslösning för Alfresco som använder OpenSeadragon teknik från Microsoft Research för att möjliggöra för interna och externa användare att titta på högupplösta bilder i webbläsaren.

Vår lösning låter användare markera högupplösta bilder för visning med hjälp som Zoomable. När en bild markeras som Zoomable bryts den högupplösta bilden ner till små bilder i bakgrunden. Varken processen eller småbilderna visas för användaren i dokumentbiblioteket.

När transformeringen väl är klar i bakgrunden så ser användare en Zoomable bild som laddas snabbare än någon annan bild eller förhansdgranskning. Användaren kan panorera och Zooma utan att uppleva fördröjning. Bildvisaren låter också användare se bilden i fullskärm för att se hela bilden med dess fulla potential. Denna funktion är också tillgänglig för externa användare genom att använda Alfresco standard delningsfunktionalitet.

Bildvisare kan även användas i tredjepartslösningar och publika webbplatser.

Vi kallar vår lösning Zoomable för Alfresco och den finns tillgänglig för inköp idag.

Följ gärna länkarna nedan för att se hur det fungerar. Storlek i pixlar inom hakparentes.

Bilderna ovan används endast för demonstration. Copyright ägs av respektive part.

Lösningen är tillgänglig för både Enterprise ochCommunity utgåvan av Alfresco. Priset för den kompletta lösningen inkluderande bildvisare och transformeringsserver startar vid 1,999 EUR/år.

För att köpa detta till din Alfresco installation eller om du är en Alfresco lösningsleverantör som söker möjlighet att tillhandahålla en fantastisk bildvisare, vänligen kontakta Peter på Loftux AB via peter@loftux.se

Du kan också använda vårt kontaktformulär på vår webbplats eller tweet till oss @LoftuxAB.

Välkommen till 2015!

Bhagya Silva
Software Architect
Loftux AB

Några skärmdumpar på Zoomable

#1 - Lägg till Zoomable

Marking Image for Zoomability

#2 - Förhandsvisar Zoomable

View Image in High Resolution and Incredible Detail

Zoom and Pan Image in High Resolution and Incredible Detail

#3 - Ta bort Zoomable

Unmark Image for Zoomability