Blogg

Alfresco och ECM

Google Site News med drag och släpp konfiguration

mar 07 2011

Kategorier : Tips och Tricks, Handledning

Om du är ute efter att hitta plugins till Alfresco så har Will Abson (personlig blogg) skapat en utmärkt samling med dashlets, teman och dokumentaktiviteter tillgängliga på Share Extras. Till denna samling har jag bidragit med den dashlet, Google Site News, som jag skapade strax efter att första versionen av Alfresco Share kom ut. Den har funnits tillgänglig för nedladdning via Alfresco Developer Toolbox på Alfresco’s webbplats.

Den första versionen är inte konfigurerbar, och tog bara namnet på webbplatsen (siten), och visar vad som indexerats av Google baserat på webbplatsens namn. Och därav kommer namnet på dashleten, det är nyheter kring din webbplats som visas. Det fungerade som exempel på hur du kan skapa en dashlet, men för att verkligen komma till nytta så behövs möjligheten att konfigurera dashleten med anpassade sökningar.

Den version som nu finns att ladda ner från Share Extras har fått möjlighet till att anpassa sökfrågan (standard om du inte konfigurerar är fortfarande webbplatsens namn). Du kan använda alla de sökalternativ som du använder vid en normal google sökning för att få en bättre träffbild. Du kan även ange antal dagar bakåt i tiden som sökningen skall göras. Med hjälp av drag och släpp kan du även ange vilka sökningar (flikar) som kommer att visas, och i vilken ordning de visas.

Sortering

Ladda nerInstruktioner.

Ladda ner jar filen, färdigkompilerad för att läggas till i Share (se instruktioner). Eller ladda ner källkoden för att skapa din egen variant. Om du vill får du gärna bidra med översättningar till andra språk (just nu finns den på engelska och svenska). Eller så kanske du har en helt egen Share komponent du vill del med dig av till Alfresco Comunityt?