Blogg

Alfresco och ECM

Du tittar i arkivet : 2011

Frukostseminarium Alfresco informationshantering 24 November

nov 07 2011

Kategorier : Evenemang

Redpill Linpro anordnar ett frukostseminarium om informationshantering med Alfresco den 24 November i Stockholm.
Förutom information om arbetsflöden med Activiti, Alfresco Mobile, och integration med CMIS så kommer jag, Peter Löfgren att presentera det senaste kring Alfresco från DevCon som hålls den 9-10 November.

Etiketter : alfresco, activiti, event, mobile, seminarium, devcon, seminar

Alfresco flerspråkiga properties – feature eller bug

okt 30 2011

Kategorier : Anteckningar

Många av er som använder Alfresco förmodligen inte medvetna om att Alfresco har inbyggt stöd för flerspråkiga egenskaper. Out of the box använder Alfresco det för titel och beskrivning, men bara för dessa två. Vad detta innebär för dokument är att om du är inloggad på Share som en användare med sv_SE locale preferenser och skapar ett dokument med titeln ”Min svenska Titel” och beskrivningen ”Min svenska beskrivning”, sedan en användare med en_US (för en engelsk användare) uppdaterar egenskaper för titel med ”Min engelska Titel” och beskrivningen ”Min engelska beskrivning”, så kommer alla användare med sv_SE fortfarande se den ursprungliga svenska texten, och en_US användare kommer se den ”översätta” engelska texten. För att detta ska hända behöver du inte ha det aktuella språkpaket installerat. Vill ni snabbt testa detta rekommenderar jag Firefox med plugin Quick Locale Switcher.

Etiketter : share, forms, i18n

Använda Alfresco som portal för webbapplikationer

okt 26 2011

Kategorier : Tips och Tricks

Många av mina kunder har frågat efter ett enkelt sätt att integrera existerande webbaserade applikationer med Alfresco, så att Alfresco är den främsta vägen till alla applikationer. Jag har gjort det genom att anpassa verktygsraden Share Header för att lägga till länkar i en meny, och sedan visa dem i en iframe. Genom att använda en iframe så har du fortsatt tillgång till alla Alfresco menyerna för enkel navigering. Inte alla ppalikationer är iframe vänliga, så för dem så kan du lägga till länkar som öppnar den i separata fönster. Och ja, att lägga applikationer i en iframe är inte integration på riktigt, eller gör en äkta portalapplikation av Alfresco, men till nästan ingen kostnad alls så skapar det mervärde.

Det här inlägget visar hur du kan göra det, och också hur du kan använda de inbyggda mallarna (tillgängliga från 4.0.b), och den nya Surf extension mekanismen.

Alla sökvägar som anges nedan är class path relativa, om du redigerar direkt kan du använda tomcat/shared/classes/alfresco.
Starta genom att skapa en nu sida i site-data/pages kallad appintegrator.xml med innehåll