Blogg

Alfresco och ECM

Alfresco Ubuntu installationsskript

aug 06 2013

Kategorier : Produkter och tillägg, Tips och Tricks, Handledning

Jag har skapat ett skript som hjälper dig att starta en Alfresco-server instans med alla nödvändiga tredjeparts-komponenter.
Vissa installeras via Ubuntu-paket, några laddas ner direkt. Skriptet kommer gå igenom processen med dig. På slutet är det ett par manuella steg för att göra klart installationen.

Alfresco har ett installationsprogram för Linux och det kan vara bättre att använda det för att göra en snabb test-installation. Om du däremot tänker använda Alfresco i produktion kan detta skript hjälpa dig både med installation, och genom att undersöka vad skriptet gör kan du lära dig vilka komponenter som är involverade i att köra en Alfresco-instans. Alla Alfresco-administratörer kommer behöva lära sig det om du tänker använda Alfresco i produktion.

Skriptet kan du hitta här:
https://github.com/loftuxab/alfresco-ubuntu-install

Det finns en lång readme, här är ett par höjdpunkter av funktionerna:

  • Använder Ubuntu uppstart för att starta/stoppa tomcat (och tomcat är den senaste verisionen från tomcat.apache.org)
  • Alternativ för att installera Nginx som front end. Jag har lagt till standarder i konfigurationen för proxying, caching of /share/res/ resources, ssl, spdy support, Sharepoint addon proxying.
  • Installerar senaste LibreOffice för bättre transformationssupport
  • Support-skripts som hjälper dig hantera din server

Jag skapade detta skript efter att jag insåg att jag upprepade samma steg varje gång jag installerade en Alfresco-server för en kund. Eftersom det är så repetitivt tänkte jag att jag lika gärna kunde skripta det och dela det med er. Mina test har varit med Ubuntu 12.04, och jag rekommenderar minst denna version, men installationsskriptet funkar nog med senare versioner också.