Blogg

Alfresco och ECM

Alfresco-2FA: Lägg till två-faktor autentisering för Alfresco

feb 26 2016

Kategorier : Tillkännagivanden, Produkter och tillägg

Har du någonsin undrat varför viktigt affärsinformation skall säkras upp enbart av ett enkelt användarnamn och lösenord?

Det finns många fall när säkerheten brustit och attacker genomförts för att användarnamn och lösenord kommit i orätta händer.

Hotet är verklighet

För att skapa ytterligare ett lager av säkerhet skapades två-faktor autentisering. I detta fal så krävs två av varandra oberoende faktorer för att kunna autentisera. Det motsvarar de av bankerna utfärdade token och lösenordsinloggningar för din banks webbplats.

Två-faktor autentisering är inget nytt. Det har funnits de senaste åren och användas i allt större utsträckning av de flesta organisationer. I tillägg så använder flera onlinetjänster inklusive Google, Facebook och Microsoft två-faktor autentisering för att erbjuda bättre säkerhet för sina användare.

Från och med idag så kan du erhålla samma industristandard för autentisering för ditt Enterprise Content Management system som kör i Alfresco.

Vi har byggt en modul med stor användarvänlighet och enkla konfigurationsmöjligheter för att existerande Alfrescoinstallationer skall kunna erhålla högre säkerhet med två-faktor autentsiering.

Hur fungerar det

När det är uppsatt och klart så kommer användarna att får ytterligare en textruta där de anger en autentiseringstoken när de skall logga in. Denna kan erhållas via SMS, en två-faktor autentiseringsapp eller en fysysisk token generator. Användare måste ange korrekt autentiseringsinformation tillsammans med en två-faktor autentiseringstoken när de loggar in.

Module stödjer sammanlänkad autentiseringskonfiguration och är designade att agera som en från för all autentisering som sker via Alfresco Share.

Lär känna Authy

Vår två-faktor autentiseringsmodule kommer med inbyggt stöd för Authy. De är inustriledande vad gäller att erbjuda två-faktor autentisering som en tjänst. De erbjuder också stöd för att leverera token via SMS och en enkle smarttelefon app för både iOS och Android tillsamman med webbläsartillägg för andra plattformat.

Som en del av vår utveckling av modulen har vi också lämnat bidrag till den öppna källkoden för delkomponenter i Authy.

Anpassningsbar till andra leverantörer

Modulen är designad för att även stödja andra två-faktor autentiseringslösningar. Vill du ha en anpassad integration, vänligen kontakta oss.

Funktioner

 • Autentisera med Mobilen (iOS/Android)
  Installera Authy Två-faktor autentisering app:en på din mobil oavsett platform. Authy finns tillägnglig för iOS och Android. Du kan också installera Authy Chrome webbläsartillägg för att erhålla en token.
 • Begär en autentiseringstoken
  Användare kan begära en autentiseringstoken direkt från inloggningsidan i Alfresco Share genom att verifiera sitt telefonnummer.
 • SMS-leverans som alternativ
  Om du saknar tillgång till en smart-telefon så kan du begära en token via SMS.
 • Enkel konfiguration direkt av användaren
  Användare kan hantera sina inställningar för två-faktor autentisering via användarprofilen i Alfresco.
 • Sammanlänkad Alfresco autentisering
  Två-faktor modulen länkas in som en front i den existerande autentiseringskedjan. Varje försök till autentisering validerar också existerande lösenord längre ner i kedjan såsom du konfigurerat det i Alfresco.
 • Centraliserad hantering
  Authy administrationskonsol låter dig hantera inloggningar i en central panel för enklare hantering av din organisations inloggningar. Administratörer kan även genomföra hälsokontroller och visa statistik,
 • Grupp baserad kontroll
  Alfresco 2FA ger dig möjligheten att kräva två-faktorautentisering för medlemmar i en utvald grupp.
 • Överensstämmelse med organisationskrav
  Om din organisation kräver två-faktor autentisering så kan administratörer slå på detta via konfiguration. Med gruppstödet så kan administratörer också slå på det bara för en angiven grupp.
 • Anpassningsbart gränssnitt
  Användare kan anpassa färger och logotyp i den mobila tokengeneratorn.
 • Stöd för masskonfiguration 
  Loftux AB erbjuder stöd via tjänster för att anpassa massimport av data för att slå på stöd för två-faktor autentisering för alla användare.

Alfresco 2FA är den bästa två-faktor lösningen som är tillgänglig för Alfresco. För närvarande stöds Authy, men vi kommer att inkludera ytterligare tjänsteleverantörer längre fram.

Det finns tillgängligt både för Alfresco Enterprise och Community utgåvor och den senaste versionen av Alfresco One.

Är du intresserad av att köpa denna tilläggsmodulen för din installation eller för dina kunder/partner, kontakta Peter via peter@loftux.se.

Om du inte använder Alfresco, men skulle vilja komma igång med dokumenthanteringslösningar som ger dig ökad säkerhet med två-faktor autentisering, så kan vi ge dig en paketerad lösning. Hör av dig till Peter via peter@loftux.se

Vi vill att alla våra kunder skall ha den bästa säkerheten i sina Alfresco-installationer. Därför kommer vi inkludera denna module utan kostnad för nya och existerande kunder som har ett serviceavtal på LXCommunity ECM.

Bhagya Silva
Chief Technology Officer/Software Architect, Loftux AB